Ghalb Media

AdobeStock 173418137

Het belang van een effectieve website als onderneming

In het huidige digitale tijdperk speelt een professionele en gebruiksvriendelijke website een cruciale rol bij het succes van elk bedrijf. In deze blog zullen we het belang van een goede website bespreken, evenals het belang van mobiel-geoptimaliseerde en beveiligde websites.

Waarom is een website überhaupt belangrijk?

  1. Je vergroot de kans op een sale. Uit onderzoek blijkt dat 93% van de salesbeslissingen voortkomen uit een websitezoekterm. Bovendien zoekt 81% van de consumenten online informatie over een bedrijf voordat ze overgaan tot aankoop bij een fysiek bedrijf.
  2. Je vergroot de kans op groei. Bedrijven met een website hebben 79% kans op groei van 25% binnen 1-3 jaar, vergeleken met 64% van bedrijven zonder website.
  3. Je vergroot de kans dat potentiële klanten jouw website vinden. 93% van de online ervaringen beginnen met een zoekresultaat en 51% van de mensen ontdekken nieuwe bedrijven na een zoekresultaat.

Waarom is een goede website belangrijk?

  1. Zorgt voor meer geloofwaardigheid. 75% van de gebruikers baseren de reputatie van een bedrijf op basis van hun website.
  2. Verbetert professionalisme. 84% van de consumenten vinden een bedrijf met een website professioneler dan bedrijven die alleen op sociale media actief zijn.
  3. Makkelijker om leads te genereren. Een goed ontworpen website vergroot de kans op het genereren van leads, wat uiteindelijk leidt tot meer sales.
  4. Vergroot merkbewustzijn. Een goed ontworpen website kan het merkbewustzijn van uw bedrijf vergroten door middel van verbeterde SEO.

Waarom is een mobiel-geoptimaliseerde website belangrijk?

  1. Verhoogt de sales en status van uw bedrijf. 62% van de bedrijven geven aan dat een mobielvriendelijke website hun sales verhoogt.
  2. Meer dan de helft van het websiteverkeer komt van mobiele apparaten. 52,2% van het websiteverkeer komt van mobiele apparaten, wat het belang van een mobiel-geoptimaliseerde website onderstreept.

Waarom is een beveiligde website belangrijk?

  1. Vergroot de sales en het vertrouwen als bedrijf zijnde. 64% van de gebruikers verlaten direct een website als de verbinding niet beveiligd is, en 84% van de gebruikers gaat niet over tot aankoop als de website een onbeveiligde verbinding heeft.

Het is duidelijk dat een effectieve, mobiel-geoptimaliseerde en beveiligde website essentieel is voor het succes van uw bedrijf. Door te investeren in een goed ontworpen en functionele website, kunt u uw online aanwezigheid vergroten, meer klanten aantrekken en uiteindelijk